Dreumes/Peuter/Kleuter

Dragen heeft voor baby's dus zo ontzettend veel voordelen. Maar ook voor wat grotere kindjes kan het heel fijn zijn. Denk aan wandelingen, vakantie, pretpark of dierentuin. Veel willen lopen en verkennen maar toch ook nog snel moe. Niet op alle plaatsen is een wandelwagen/buggy even handig.

Door ze te dragen kunnen ze even bijtanken en weer verder. Soms kan een nieuwe omgeving spannend zijn, dan is deze veel makkelijker te trotseren vanaf je buik, heup of rug. Hoog genoeg om alles in de gaten kunnen houden maar dichtbij genoeg om zich veilig te voelen.

Je dreumes, peuter of kleuter dragen kan misschien klinken als een zware klus maar de draagzak of knoopwijze van een draagdoek zijn zo dat zij het gewicht mooi verdelen. Zeker wanneer je je kindje vanaf de geboorte hebt gedragen "groei" je mee in het gewicht van je kind. Je bouwt je kracht hierin natuurlijk op.
Niet iedere doek is even geschikt, een doek met een andere "blend" kan als sterker ervaren worden. Of juist een wat zwaardere/dikkere doek.
Ook zijn er tegenwoordig prachtige draagzakken geschikt voor oudere kindjes. De zogenaamde Toddler of Pre-schooler draagzakken. Ideaal!!